Att fiska med sin hund

Är man en hundmänniska så är man, det handlar också om att en gillar djur generellt – samt ibland även natur och fiske. För vad passar bättre än att sitta på en brygga och fiska tillsammans med en nyfiken hund bredvid?

Hund dalmatinJa, något som gör en fisketur extra mysig är att ha med sig sin hund, kanske klädd i en värmande flytväst i fören av båten. Då är en inte ensam på sjön och det känns helt enkelt bra mycket mysigare. Fiske är även det ett trevligt sätt att må bättre på, om en till exempel behöver rehabiliteras efter en stroke, depression eller annat insjuknande, som vi kan läsa om i en artikel i Svenska Dagbladet. Där kan ju även hunden vara med på ett hörn, för en mår ju alltid bättre när en hund är i närheten.

Om en vill lära sig att fiska måste man ha rätt utrustning, som för den delen inte behöver vara dyr. Börja fiska med Abu Garcia som i sitt sortiment har allt för sportfiskare.

Nyttigt att ha hund

I Expressen kan vi vidare läsa om varför man av hälsoskäl bör ha hund, även om en inte fiskar. Vi listar de sex skälen här nedan:

  • Den håller dig i form – du måste rasta den minst var 6e timme
  • Den kan hjälpa dig att sluta röka – särskilt när du vet om att den skadas av din rökning passivt
  • Den gör dig mindre stressad – den avleder tankar när du leker med den
  • Den berikar dig socialt – många ensamma mår bra av en jycke
  • Den kan bidra till en trivsammare arbetsmiljö – de flesta blir ju glada av en hund
  • Den motverkar depression och nedstämdhet – terapihundar används bland annat i på vissa universitet i USA, under tentaperioder och mot hemlängtan

Försvunnen hund hittad och återförenad med matte

I Göteborgs-Posten kan vi vidare läsa en härlig nyhet som handlar om just hundar – en hund för att vara exakt. Artikeln handlar om hunden Moyo som tidigare bortrövades tillsammans med sin mattes bil från en allmän parkering. Men nu är Moyo, en finsk fluffig lapphund, alltså äntligen hemma igen – i hemmets lugna vrå och tillsammans med sin matte. Ett dygn var han borta men hittades senare i den då övergivna bilen, som stod parkerad i ett villaområde. Nu är Moyo hemma, har fått vila ut och bli ompysslad, med godsaker och gos. Helt rätt givetvis.