Så gör du din valp rumsren och håller hemmet städat

Alltfler svenskar väljer att skaffa hund, och sedan Covid-19 bröt ut i början av 2020 har valpköpen ökat lavinartat. Detta innebär att många blir hundägare utan någon tidigare erfarenhet, vilket i sin tur kan leda till en hel del överraskningar. Många nyblivna mattar och hussar uppger att de är förvånade över hur svårt det är att få en hund rumsren och hur mycket våra fyrfotade familjemedlemmar hårar.

Det kan vara lätt att glömma bort hur mycket en hund hårar, och hur många timmar du behöver lägga på att träna den att bli rumsren. Mitt i all träning ska du dessutom ha tid att skapa en fin relation till din nya familjemedlem och få den att känna sig så välkommen och älskad som möjligt. Känner du att dygnets timmar inte räcker till så kan det vara en god idé att titta in hos losningar.se och boka hemstädning. Får du hjälp att hålla hemmet rent så får du många timmar över att ägna dig åt din valp och all den träning den behöver.

Så gör du din valp rumsren

Redan några månader efter pandemins utbrott så rapporterade Aftonbladet om att osedvanligt många svenskar börjat köpa hund. Det är dock väldigt viktigt att du som hundägare förstår att det är en familjemedlem du skaffar, och att den här lilla individen kommer finnas kvar i många år efter pandemins slut. Därför är det så oerhört viktigt att du gör er första tid tillsammans till en period fylld av glädje, och att även träningen känns lustfylld för er båda. Det bästa sättet att få din valp rumsren snabbt är att belöna den varje gång den uträttar sina behov utomhus. Om det däremot råkar hända en olycka inomhus så ska du aldrig höja rösten. Det är också viktigt att gå ut med valpen efter varje måltid och varje sovstund, och att ni inte går in förrän den kissat. Går ni dessutom till samma ställe varje dag så brukar det gå snabbt för hunden att förstå vad som förväntas av den när ni kommit fram.