Sommarhäng med hunden

För alla hundägare är sommaren underbar på fler än ett sätt. Inte nog med att hunden blir lyckligare eftersom den får spendera avsevärt mycket mer tid utomhus än på hösten och vintern, ens eget sociala liv blir dessutom bättre eftersom man kan umgås utomhus med sina vänner och därför kan ta med sig hunden i de allra flesta fall, utan att behöva oroa sig för hundförbud.

”– Vi har medvetet valt att förlägga hundbaden i anslutning till befintliga bad och inte på undanskymda platser. Detta är de tre finaste stränderna vi har, säger han. Anledningen är helt enkelt att många som turistar i kommunen har hund och uppskattar att kunna få ta vovven med sig.”

Har man en relativt ung hund som lätt blir stressad av mycket liv, rörelse och framförallt andra hundar, så kan detta vara en ganska tuff period. Hundar lär sig ganska snabbt hur de ska bete sig så även om hunden är stressad och orolig i till exempel en park, på grund av mycket hundar och barn, så brukar detta gå över efter ett par gånger. Hundar måste bara få vänja sig och inse att de andra hundarna, barnen eller skateboardsen inte är så intressanta, och definitivt inte vill hunden något illa. Att använda sig av en av, till exempel, butiken Doggies hundselar kan vara bra de första gångerna man tar med hunden ut på galej och park-häng. En sele ger, till skillnad från ett vanligt halsband, en mycket bättre kontroll på hunden samtidigt som hunden kan känna sig tryggare och mer skyddad. Testa att använda er av en sele åtminstone de första två-tre gångerna innan hunden har vant sig fullt ut med denna typ av miljö.